sasdsad
sponsor reklam

Suda Boğulmalarda İlk Yardım ve Önlemler


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Suda Boğulmalarda İlk Yardım ve Önlemler

SUDA BOĞULMA
Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcak havaların vazgeçilmezlerinden olan yüzme de sıklıkla tercih edilen eğlence yöntemlerinden biri olarak kendini gösterdi. Bununla birlikte her yıl birçok insanımız yüzme zevki yüzünden can vermektedir. Suda boğulmaların çoğu acemi veya yüzme bilmeyenlerin aksine kendisini iyi yüzücü zanneden, gösterişe hevesli kişilerin başına gelmektedir.

Peki, nelere dikkat etmeliyiz?
·        Öncelikle tanımadığınız bir yere tek başınıza yüzmeye gitmeyiniz.
·        İyi bir yüzücü olduğunuzu ispatlamaya çalışmayınız.
·        Eğer çok hevesli iseniz havuzları tercih ediniz.
·        Tehlikeli numaralardan ve uzaklara açılmaktan kaçınınız.
·        Suya aniden dalış yapmayın. Su sıcaklığıyla vücut sıcaklığı arasındaki ısı farkı çoğu zaman fenalaşmaya yol açabilir.
·        En ufak fenalaşma hissettiğiniz zaman sudan hemen çıkınız.
·        Boğulan birini gördüğünüzde, tecrübeniz yoksa yardıma gitmeyiniz çünkü o kişi can havliyle sizi tutup sizin boğulmanıza neden olabilir.
Boğulan birine ilk yardım nasıl olmalıdır?
·        Eğer bilinci açık ve solunum yapabiliyorsa o kişi şok geçiriyor olabilir.
·        Öncelikle sakin olup hastaya moral veriniz.
·        Vücudunu sıcak tutunuz.
·        Eğer öksürük nöbeti geçiriyorsa ve yüzü de morarmışsa hemen doktor çağırınız.
·        Bu belirti akciğere su kaçtığını gösterir.
·        Kazazede bayılmış ama solunumu normal de olabilir. Bu durumda onu yatırıp vücuduyla birlikte başını yana çeviriniz. Bu şekilde akciğerlere su kaçmasını önlemiş olursunuz ve yuttuğu suyu daha sağlıklı çıkarmasını sağlarsınız.
·        En kötüsü hasta hem bayılmış hem de solunumu durmuş olabilir. Bu durumlarda hastayı yatırınız. Ensesinin altına bir havlu ya da kazak katlayıp koyunuz ve geriye yaslayınız. Ondan sonra suni solunuma başlayınız.
·        Eğer kalbinin durduğuna kanaat getirdiyseniz solunumla birlikte kalp masajı da yapınız. Bilinçsizce yapılan kalp masajının normal bir insanı bile ölüme götürdüğünü unutmayın.
·        Bunların yanında vücudunu da sıcak tutmaya çalışın.
  • Son olarak bunlardan da önemlisi öncelikli olarak acil yardım ekiplerine haber verilmesidir. Duruma göre onların geç geleceklerine kanaat getirirseniz sakin olun ve yukarıda belirtilen ilk yardımı uygulayın. Size sağlıklı günler dileriz.

Yorum Gönder

Sponsor : Yeşilçay Design
Copyright © 2016. Yeşilçay Design - Tüm Hakları Saklıdır.
Blog News Template Yeşilçay Design Tarafından Yapılmıştır.
powered by Blogger